Профілактика раку і струнка талія: чому варто додати до раціону кунжут

Кунжут – непопулярний, проте дуже корисний продукт

Медики стверджують, що кунжут допоможе не лише позбавитися зайвих кілограмів, але і підтримати здоров’я. Про це пише 24.


Кунжут важко назвати низькокалорійним – у 100 грамах насіння міститься понад 560 кілокалорій. Тим не менше, насіння кунжуту корисне для фігури та здоров’я.


Профілактика раку. Учені довели, що кунжут позитивно впливає на кровоносну систему організму, забезпечуючи людині міцний імунітет та захист від ракових клітин. Якщо людина схильна до онкологічних захворювань, медики радять додати кунжут до раціону.


Нормалізація рівня холестерину у крові. Кунжут збагачений олеїновою кислотою, що здатна вплинути на холестеринові клітини. Таким чином зайві клітини покинуть кровоносні судини, а необхідні – залишаться.


Здоров’я кісток та суглобів. У насінні кунжуту міститься багато кальцію і засвоюється він значно швидше, ніж від молока чи інших продуктів, що містять кальцій.


Здорові шкіра, волосся та нігті. Оскільки в кунжуті чимало жирів, його насіння допоможуть зміцнити волосся, покращити стан шкіри, зняти подразнення і зволожити її зсередини. Також насіння дбає про міцність нігтів.


Обмін речовин і схуднення. Незалежно від того, чи будете ви вживати насіння кунжуту або пити кунжутну олію, уже через тиждень обмін речовин помітно пришвидшиться, що допоможе привести себе у форму.





#Здоров'Я, #Кунжут
Анастасія Давиденко
Інформаційний Акцент https://www.akcent.org.ua/profilakty-ka-raku-i-strunka-taliya-chomu-varto-dodaty-do-ratsionu-kunzhut/

Коментарі