Харчування у спеку: поради лікаря

Лікар пояснила, як слід харчуватися у спеку

Під час спекотних літніх днів слід приділити особливу увагу харчуванню, оскільки у спекотну погоду порушується кислотно-лужний баланс організму. Про це розповіла терапевт Людмила Самойленко, пише УНІАН.


За словами експерта, у спеку насамперед слід їсти менше ніж зазвичай.


«У спеку порушується кислотно-лужний баланс організму – він зміщується у «кислий» бік. Тому потрібно харчуватися продуктами з лужною валентністю – рослинною їжею та молочними продуктами», – пояснила лікар.


Крім того, вона радить їсти більше овочів, зелені, ягід, фруктів, кисло-молочних продуктів. І водночас уникати м’яса, смажених, жирних і копчених продуктів.


Їсти слід малими порціями 4-5 разів на день, також необхідно дотримуватися правильного питного режиму. «Випивайте не менше 2 – 2,5 літрів води на добу, переважно в першій половині дня, щоб уникнути набряків», – підкреслила фахівець.



#Поради, #Спека
Анастасія Давиденко
Інформаційний Акцент https://www.infa.ua/harchuvannya-u-speku-porady-likarya/

Коментарі